Conscious Exclusive Collection

CONSCIOUS EXCLUSIVE S/S2016

I en underbar blandning av mönster från fransk 1900-tals konst och materialmixar som känns både moderna och samtida! H&M har skapat en modern festkollektion med sofistikerad charm, värdig både röda mattan och en lyxigt ”casual everyday”.

Har valt ut några av mina personliga favoriter. Och med tanke på att det är skottår ladies; hoppas att ni hann med i svängarna under veckans release så att brudklänningen är kirrad? Vem hade inte velat skrida fram i altargång – eller varför inte med bara fötter på midsommaräng – i en mix av ekologiskt linne och siden. Blusen i ekologisk bomull med inspiration från en konstnärsrock är en helt fantastisk must have för den smyg-romantiker-periodare jag innerst inne är.

 

 

 

ACCESSORIES

Bland accessoarerna plockar jag raskt – som den lättflirtade skata jag är – lite glam i sandaletten i blandning av Tencel® lyocell och ekologiskt mullbärssilke. Lika snygg till byxa som kjol eller klänning. Med en innersula tillverkad av vegetabiliskt garvat läder från kor som föds upp för ekologisk köttproduktion på svenska gårdar kan jag med gott samvete glida fram och känna mig exklusivt Conscious(!)

Till sandaletterna väljer jag ett par 70-talsinspirerade blåjeans med hög midja att matcha den vackra spetsblusen och hänger den jacquardvävda ”shoppern” i återvunnen polyester med inslag av mullbärssiden och glittertråd lite slappt på axeln. Om nu inte allt redan var slutsålt vill säga…. men så går det när man inte hänger på låset!

Samtliga bilder H&M

JULIA RESTOIN ROITFELD

Arbetet med kollektionen Conscious Exclusive S/S 2016 har skett tillsammans med franska Julia Restoin Roitfeld, 35, Art Director och tidigare model för bland andra Tom Ford, Roberto Cavalli och Lancôme. Utbildad på Parsons School of Design frilansar och konsultar hon numera för varumärken som Jean-Paul Gaultier, Miu Miu, Peter Som och Zac Posen. Vi ser henne också som kampanjens officiella ansikte.

Styling: Priscilla Kwateng. Photograph: Philip Gay/Guardian

 

CARINE ROITFELD

Julia Restoin Roitfeld är dotter till stjärnstylisten Carine Roitfeld – tidigare redaktör och chefredaktör för franska Vogue – och Christian Restoin, grundare av det franska varumärket Equipment. Carine Roitfeld är en stor inspirationskälla när det kommer till fashion och styling för min del! Numera bland annat redaktör för det egna inspirerande magasinet crfashionbook 

 

Carine Roitfeld for MyTheresa.com Photograph: MyTheresa