MEN VILL DE NÅGOT MER…

Det var inte frågeställningen fotografen ställde till oss efter briefen från kund. Nej, det var frågan Alvreten ställde om Flodin Fernström till gemensam bekant och kollega i branschen – innan han ens övervägde att tänka sig att inleda en dialog. Tuff luck. Vi vill alltid något mer.

En lunch i mars 2014 resulterade senare i ett par av de absolut bästa kampanjerna vi presterat. Hur man kommer fram till ett så bra slutresultat kan se väldigt olika ut. Mycket beroende på uppdragsgivarens lyhördhet och på det kreativa teamets sätt att kommunicera, både sinsemellan och med kund. Det får bli ett helt annat inlägg kring den kontentan. Här ska vi fokusera på kreativitet. Och ett öga skärpt för oskärpa. Skärpa kostar extra när man jobbar med fotograf Alvreten. Det vet alla.

SOMETHING BORROWED, SOMETHING BLUE, SOMETHING OLD, SOMETHING NEW

Ett par av de uppdrag Flodin Fernström hade på bordet när vi inledde dialogen krävde väntan på ny årstid för att kunna fotograferas. För att låta en av uppdragsgivarna möta känslan i en fotograferad, stylad miljö tog vi i augusti på eget initiativ tillfället att jobba fritt på egen hand. Dels i en hemmamiljö med karaktär. Och senare även med modell för att skapa en känsla för varumärket och dess målgrupp. Ett nytt sätt att se på produkten helt enkelt.

Tackar Lena & Johan, officiellt och i efterhand, för att vi fick låna ert sagolikt vackra och kreativa hem! Att plocka äpplen och grönt direkt ur trädgården är en våt dröm för en stylist, som sedan tidigare självklart visste hur lättköpt Alvreten skulle vara bara han fick lite blomster framför linsen…

Vi huserade fritt med våra kreativa tankar medan värden och värdinna arbetade med sitt i huset bredvid för glatta livet. Den där fantastiska fotodagen avrundades sent på kvällen i Lenas & Johans ”Lustfyllt” där vi snek in oss på ”Bröllopsmiddag” tillsammans med kökspersonalen, snacka om behind the scenes!

”THE ART DIRECTORS CUT”

Resultatet av dagen, som blev till augustikväll, blev helt enkelt en en mängd bilder som här får gå under kategorin ”directors cut” eftersom de inte ligger inom ramen för det primära uppdraget. Men för den skull inte mindre kreativa.

Har med tillåtelse gjort ett axplock av mina favoriter. Surprise även för fotograf Alvreten med andra ord, vilket tyder på det absolut viktigaste; kreativ tillit mellan Creative Director och Fotograf – det hedrar både honom och mig. Färgskalan med tonerna av rost och pudrigt rosa nedan ligger mig synnerligen varmt om hjärtat. Liksom den blå. Bilden med den omisskännliga linjen i vasen med design av Alvar Aalto tidigare i flödet är helt outstanding!

KREATIVA HEM FÖR KREATIVA MÄNNISKOR

Rundar av med ytterligare några bilder från uppdraget och det kreativa hemmet på landet, som rymmer plats för både gästfrihet och spännande möten mellan handplockat, specialanpassat, ”nytt och nött”. Vissa är bilder är publicerade tidigare, andra inte.

Detta gäller också de andra hemmen vi valde att fotografera och styla för andra kategorier inom målgruppen för uppdragsgivaren. Konstnären och Kreatören Mia Linnman som bloggar finheter under Solid Frog har ett fantastiskt inspirerande hem fyllt med personligt utvald inredning. Även detta ett godisuppdrag för en stylist. Tack Mia och Uffe för den möjligheten!

Det fina köket i det egendesignade huset tillhör David & Kristin. Fler bilder från deras hem kräver ett eget inlägg!