Nature is back for good!

”Den moderna människan längtar tillbaka till naturen. Växter och grönt får en alltmer central placering både i hem och offentlig miljö. Vi blir också mer medvetna om vad tingen som omger oss är tillverkade av och hur de produceras. Detta återspeglas i utställningens tema: Nature is back for good!”

Tar mig friheten att citera inlägget som rör Trendutställningen under Stockholm Furniture & Light Fair 2016. Bakom utställningen finner vi Emma Olbers, designer och Creative Director från Sverige, Susanna Vento, inredningsstylist från Helsingfors och Christine Rudolph, inredningsstylisten som delar sin tid mellan Europas storstäder och New York. Återkommer med en reflektion, senare i veckan och direkt från mässan, kring de tolkningar som presenteras.

Vi brukar besöka mässan för att läsa av trender och hämta inspiration, gärna i samband med att någon av våra uppdragsgivare ställer ut. Men i år är det annorlunda – vi har som designduo med vår produkt GEO  förmånen att vara en av de cirka trettiotal fristående formgivare som av en jury utsetts att delta i avdelningen ”Greenhouse” under mässan. Så ödmjukt tacksamma för den möjligheten! Trenden ”Nature is back for good” ger oss kvitto på att vi läst av vår samtid rätt och skapar vind i seglen inför vår presentation av vår produktdesign; ett odlingskärl i gjuten sandformad aluminium för offentlig miljö.

Under slutet av 2014 tog vi beslut om att intensifiera vår ambition att uppfylla vår, mer än tio år gamla, önskan och längtan efter att gjuta. Kan låta märkligt att det har varit själva tillverkningsprocessen och hantverket som fått agera drivkraft till att i andra våg forma grunden till själva produkten. Och kan möjligen utifrån sett låta ännu märkligare att ta steget från reklambranschen och den grafiska formgivningen vi har arbetat med sedan tidigt 90-tal till ett så avancerat och mindre blygsamt projekt som ett odlingskärl där den minsta(!) storleken är en pjäs på cirka 60 diameter. Men detta till trots har den nu äntligen stått i vår studio sedan ett par veckor tillbaka – produkten som förhoppningsvis sätter ramarna för vår nästa önskan; att bocka av listan av övriga produkter som liksom GEO – och blivande ”syskon” till originalet – fått stå ”på kö”.

Men först önskar vi er varmt välkomna att besöka oss VH02:10 och vårt deltagande under mässan där ”designeliten” från världens alla hörn scannar av nyheter och trender under den numera öronmärkta ”vecka 6”, Stockholm Design Week, here we come!